keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kasvis-vuohenjuustolasagne

Innostuin tänään väsäämään lasagnea. Lasagne on hieman enemmän puuhaa vaativa ruoka, mutta ei se kuitenkaan monimutkaista ole. Kasvikset sopivat lasagneen, joten valitsin täytteeksi niitä. Vuohenjuustoa rakastan ja se jos mikä sopii juuri kasviksille.
Meillä oli M käymässä tai tarkoituksella pyysin hänet, koska tiesin että hän tykkää tästä ruuasta. Annoin opiskelijalle vielä mukaan lasagnesiivun huomiseksi.

Kasvis-vuohenjuustolasagne
9 kpl lasagnelevyjä
1 kesäkurpitsa
2 punaista paprikaa
2 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
ripaus kuivattua timjamia
rypsiöljyä
1 prk säilöttyjä tomaatteja
suolaa, mustapippuria, sokeria
Huuhtele paprikat, halkaise ne ja poista kanta ja siemenet. Laita paprikat uunivuokaan kuoripuoli ulospäin. Liruta päälle rypsiöljyä. Paahda paprikoita ylätasolla 250-asteessa noin 10 minuuttia eli kunnes kuoret ovat lähes mustat. Laita paprikat muovipussiin ja anna niiden jäähtyä. Irrota kuoret jäähtyneenä ja pilko paprikat.
Huuhtele kasvikset, leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja silppua sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet.
Kuumenna rypsiöljy laakeassa kasarissa. Kuullota noin 5 min öljyssä keskilämmöllä sipulit ja kasvikset. Mausta timjamilla. Lisää purkkitomaatit ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
Vuohenjuustokastike
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja (runsas)
5 dl maitoa
150 g vuohenjuustoa
suolaa ja mustapippuria
Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan maito vähitellen hyvin koko ajan sekoittaen.  Poista vuohenjuuston kittipinta ja leikkaa juusto paloiksi . Lisää palat kastikkeeseen ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta.
Lado kaikki ainekset kerroksittan uunivuokaan. Aloita kasvisseoksella, juustokastike , lasagnelevyt ja juustokastike, toista pari kertaa. Peitä ylin lasagnekerros juustokastikkeella. Kypsennä uunin 180-asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.