sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Parmesaanikasvikset pihvillä

Yhteishyvän Ruoka-lehtisestä löysin omasta mielestäni houkuttelevan kasvislisukeohjeen. Kesäkurpitsaa ja kukkakaalia, sitä siis kokeilin tänään. Tein ohjeesta poiketen kaksi annosta. Paistoin possun mureat pihvit lisukkeeksi tai taisi olla toisinpäin.

Parmesaanikasvikset pihvillä 2:lle
 
1/2 kesäkurpitsa
1/2 pienestä kukkakaalista
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl parmesaaniraastetta
vajaa tl rakunaa kuivattua
Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja kaavi lusikalla pois pehmeää sisusta. Huuhtele ja lohko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Nosta kesäkurpitsaviipaleet kuivalle kuumalle teflonpannulle ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda kunnes viipaleet saavat hieman väriä ja nestettä haihtuu. Lisää pannulle öljy ja kukkakaalikukinnot, ripottele niille myös suolaa ja pippuria. Kääntele hetki kunnes kukkakaalit saavat hieman väriä. Siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon parmesaaniraaste ja rakuuna. Kääntele ainekset sekaisin ja tarjoile.
Valmiiksi nuijitut huoneenlämmössä olleet pihvit kostutin kananmunassa ja kierittelin korppujauhoissa, joihin olin lisänyt mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Paistoin kypsäksi muutama minuutti molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.