lauantai 5. marraskuuta 2011

Mozarellalla täytetyt lihapullat

Vielä on kulhoja ja vuokia laatikossa, kaikkea ei ihan ole pakattu. Ruokaa on laitettava, joten osa astioista on edelleen käytössä. Muistutan, että muutan ensi viikon alussa eikä passaa jättää viime tippaan pakkaamista. Tämä juhlapäivä sujui pakkaamisen merkeissä eikä mitään juhlavaa syöty. Jotain oli kuitenkin laitettava ja pyöräytin nozzarellapallot lihapullien sisään ja paiston uunissa. Helppo tapa, sillä kypsymisajan voi hyödyntää muualla kuin lieden ääressä.  Kevyesti syötiin salaatin kera, johon riitti myös mozzarellapalloja.


Mozzarellalla täytetyt lihapullat

Lihapulliin
400 g naudan paistijauhelihaa
1 tl ruususuolaa
1 tl maustepippuria
1 kananmuna
1/2 prk ranskankermaa
3/4 dl korppujauhoja
100 g mozzarellapalloja
rypsiöljyä
Sekoita lihapullataikina. Pyöräytä taikina pötkyläksi ja paloittele paloiksi. Pyöritä lihapulliksi ja sujauta pullien sisään mozzarellapallo. Nostele lihapullat voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 180-asteessa noin 1/2 tuntia.
Tarjoa esim salaatin kera. Tai perunamuusin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.