tiistai 27. joulukuuta 2011

Lohilaatikko graavilohesta ja kiinankaalisalaatti

Graavattua lohta oli sen verran jäljellä, että siitä sopi tehdä lohilaatikko. Laatikko oli oikein hyvää ja graavilohi sopi hyvin myös tähän tarkoitukseen.
Suomalaisesta kiinankaalista tein mehevän salaatin lisukkeeksi tai alkusalaatiksi - ihan miten vain.   

Lohilaatikko graavilohesta
6-8:lle
 1 kg perunoita
2 sipulia
4 porkkanaa
600 g graavilohta nahattomana pieninä viipaleina
voita
1,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl rose-viherpippurisekoitusta rouhittuna
1 appelsiinin mehu
2 dl kermaa
2 dl rasvatonta maitoa
4 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja viipaloi ohueksi porkkanat. Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi puolirenkaiksi ja kuullota ne voissa pannulla.
Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasvikset ja lohifileet, ripottele kerrosten väliin myös mausteet. Purista vuokaan appelsiininmehu.
Sekoita keskenään kerma, maito ja munat ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 60 minuuttia. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsytä noin 15 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla.

Kiinankaalisalaatti

1/2 kiinankaalta ohuina suikaleina
2 porkkanaa kuorittuna ja raastettuna
1 tlk ananasta pieninä paloina
Kastike
1,5 dl ranskankermaa
1 iso herkkukurkku pieninä kuutioina
mustapippuria
tuoretta persiljaa
Sekoita salaattiainekset. Sekoita kastike ja kääntele se salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle persiljaa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.