torstai 2. helmikuuta 2012

Hirven paahtopaisti

Otin eilen pakasteesta jääkaappiin pienen hirven paahtopaistipalan sulamaan. Tänään marinoin sitä muutaman tunnin.  Siitä tuli murean mureaa ja sopivan kypsää. Vieläkin tunnen ohuiden paistiviipaleiden täyteläisen maun kielelläni.



                                                             Marinoitu hirven paahtopaisti
Uunijuurekset
Salaatti

Marinointi
Sesamöljyä, se on voimakas maultaan sopii hyvin riistalle, vaaleaa  balsamicoasuhde öljyä 2/3 ja balsamicoa 1/3. Mausteina mustapippuria, murskattua katajanmarjaa, timjamia, paprikaa. Sekoita ainekset ja sivele paisti marinadilla. Anna maustua jääkaapissa kolmisen tuntia, ota jääkaapista lepäämään huoneenlämpöön tunniksi ennen valmistamista. Suola lisätään kypsennyksen jälkeen ennen vetäytymistä.
Pyyhi paisti ennen marinointia talouspaperilla.
Kypsennys 
Kuumenna rypsiöljytilkka pannulla. Nosta paisti pannulle ruskista. Käännä toinen puoli ja alenna lämpöä hieman. Ruskista paisti kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta paisti uunivuokaan, kaada pannuun kertynyt neste vesitilkalla huuhtoen mukaan vuokaan. Kypsennä 150-asteessa, kunnes lihamittari osoittaa 60-astetta. Nosta paisti vetäytymään hetkeksi  folioon kiedottuna.
Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.   
Lisukkeet   
Uunijuurekset kypsyivät hirvipaistin kanssa. Perunaa ja lanttua lohkottuna. Mausteet perunalle mustapippuri, paprika, suola ja lantulle suola ja ripaus ruokosokeria. Rypsiöljyä ja sekoitus.
Tulisesti maustettua suolakurkkua ja sokeroitua puolukkasurvosta.
Salaatti  
Lehtisalaattia, melonia, kurkkua ja tomaattia. Vinigrettekastike. Päälle edamjuustokuutioita.  Tämä salaatti kävi hyvin kastikkeen asemasta.                                            

3 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaapa ja näyttääpä herkulliselta! Hirvenliha on kyllä hyvää, varsinkin hyvin laitettuna, ja tämä resepti kuulostaa todella hyvältä.

    VastaaPoista
  2. No nii..ja taas tuli nälkä, vaikka ei ole kauaa kun söin :-)

    VastaaPoista
  3. Ginger,
    Kiitos. Hirvestä pidetään myös meillä.

    Anna,
    Niin siinä aina välillä käy.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.