lauantai 18. helmikuuta 2012

Sipuli-jauhelihamurekekakku ja lanttulastut

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille. Aloitan heti otsikon mukaisesti ensin salaatilla.

Tomaattia salaattipedillä
Lehtisalaattia, tomaattiviipaleita, paahdettuja siemeniä ja pähkinöitä  ja ripaukset hyvää oliiviöljyä. Lopuksi muutama herneenverso.
Lanttulastut
Kuori lanttu. Leikkaa suht koht ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Lado viipaleet vuokaan ripottele mukaan suolaa ja ruokosokeria ja lopuksi rypsiöljyä. Paistoin jauhelihakakun kanssa samassa uunissa 175-astetta.
Sipuli-jauhelihamurekekakku
400 g vähärasvaista naudan paistijauhelihaa
1 tl suolaa ja reilusti maustepippuria
2 rkl korppujauhoja turvotetaan nesteessä, jossa1dl vettä ja 1/2dl kermaa 
2 sipulia + rypsiöljyä
1 prk (250g) ricottajuustoa  + paprikajauhetta
päälle juustoraastetta
Sekoita murekemassa yhdistämällä jauhelihaan mausteet ja turvonnut korppujauhoseos.
Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota ne rypsiöljyssä.
Sekoita ricottajuustoon paprikajauhe.
Kokoa kakku voideltuun vuokaan. Alimmaiseksi sipulirenkaita, ricottaa, jauhelihataikina, sipulia ja loput ricotasta.
Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia. Laita loppuvaiheessa päälle folio ettei pinta ruskistu liikaa.

Lopulta annos lautasella ja nyt syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.