torstai 1. maaliskuuta 2012

Kaali-papukeitto


Eilen kaupungilla kiertelyn jälkeen menimme hetken mielijohteesta syömään Pedrinakseen, meksikolaistyylinen ruokapaikka. Sieltä saa sopivasti meksikkolaisesti maustettua hyvää ruokaa.  Näytti olevan hyvässä suosiossa, ruokailijoita riitti. Pidin siis lomaa keittiöstä ja napostelimme kotona sitä mitä kaapista löytyi. 
Tänään valmistin tuhtia ja vähäkalorista keittoa.

Kaali-papukeitto
1/2 pienehköstä valkokaalista
1/2 purjo
1 iso porkkana
250 g possunkylkeä
8 dl kanalientä
suolaa, mustapippuria, timjamia, meiramia, muskottipähkinää, kanelia
1 prk valkoisia papuja
persiljaa
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja leikkaa porkkana renkaiksi. Huuhdo ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.
Laita kaalisuikaleet ja porkkanarenkaat kattilaan lisää kanaliemestä puolet. Anna kiehua hetki, kunnes kaali on "kutistunut", Lisää mausteet ja jatka hauduttamalla kannen alla.
Kuutioi possunkylki ja ruskista se pannulla omassa rasvassaan. Nosta sivuun. Kuullota samassa pannussa kertyneessä rasvassa purjosuikaleet. Lisää purjo kaalikattilaan samoin possukuutiot.. Lisää loppu kanaliemestä ja hauduttele, kunnes keitto on kypsää.
Lisää huuhdotut pavut ja anna kiehahtaa muutama minuutti.
Annostele ja ripota pinnalle persiljasilppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.