maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kahden suklaan trifle

Eilen valmistin  tämän suussa sulavan triflen. Trifle muistuttaa tiramisua, mutta tämän valmistaminen on jotenkin helpompaa. Annosmaljoissa se on myös näppärästi tarjottavaa.
Osan tein käyttäen kostukkeena kahvia ja osaan käytin 100%:sta appelsiinimehua. Varsinkin jos lapsia on ruokailemassa, appelsiinimehu sopii. Itse asiassa sekin oli ihan yhtä hyvä valinta kuin kahvi.

Kahden suklaan trifle  (6 annosta)

1/2 levyä  (50g) tummaa suklaata
1/2 levyä (50g) valkosuklaata
1 1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl kreikkalaista jogurttia + 3 tl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
12 kpl savolardi keksejä
1 dl vahvaa kahvia ja toiseen puolikkaaseen 1 dl 100%:n appelsiinimehua
Koristeeksi suklaarouhetta (vahingossa se jäi pois minulta)
Sulata suklaat mikrossa erillisissä kulhoissa.
Sekoita jogurttiin sokerit ja vatkaa tasaiseksi. Jaa jogurtti tasan molempiin hieman jäähtyneisiin suklaakulhoihin. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Jaa kerma tasan molempiin suklaakulhoihin ja sekoita.
Kokoa trifle esimerkiksi laseihin . Annostele ensin kahviin tai appelsiinimehuun kastellut puolitetut keksit pohjalle, nostele valkosuklaata seuraava kerros,  savolardi-keksiä seuraava, tummaa suklaata seuraava, savolardi-keksiä ja valkoista suklaata ja lopuksi tummaa suklaata.
Peitä ja anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Rouhi pinnalle tummaa suklaata. Nauti.

4 kommenttia:

  1. Ihanat herkut olet tehnyt,vesi ihan tulee kielelle kuvaa katsoessa..

    VastaaPoista
  2. Tämä oli todella hyvää ja kaiken lisäksi suklaan on kerrottu olevan jopa terveyteen positiivisesti vaikuttavaa.

    VastaaPoista
  3. Täysin samaa mieltä Yaelianin kanssa, hyvältä näyttää! Ainakin mielenterveyteen suklaalla on positiivinen vaikutus, pari palaa suklaata kahvin kera piristää kummasti. : )

    VastaaPoista
  4. Canelia,
    Tuo oli kyllä niin hyvää, että on pakko tehdä sitä taas pian uudestaan .

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.