sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Jauhelihapihvit, bataattiperunasose, paahdetut punajuuret - Käänteinen mustikkapannacotta

Jauheliharuuat ovat tuttuja ja turvallisia. Tänään terästin jauhelihapihvejä värikkäillä lisukkeilla. Bataattiperunasose on kevyempi vaihtoehto perinteiselle perunasoseelle. Punajuuret taas paahtuivat vaivattomasti uunissa.
Jälkiruokana oli käänteinen mustikkapannacotta. Se tarkoittaa sitä, että ainekset ovat eri järjestyksessä perinteisestä. Ensin mustikat ja sitten vaaleana kermavaahto. Yksinkertainen jälkiruoka, mutta voi miten hyvää.


Jauhelihapihvit
Bataattiperunasose
Paahdetut punajuuret
Salaattia
Jauhelihapihvit valmistin jauhetusta naudanpaistilihasta. Mausteina ruususuolaa, maustepippuria, mustapippuria, paprikaa ja kanelia. Kananmunaa kevyesti vatkattuna ja ripaus korppujauhoja. 
Päälle kuullotin sipulirenkaat.
Kastike, pihvien paistopannu vedellä huuhdeltuna ja siivilöitynä. Mausteeksi mustapippuria ja ripaus suolaa. Suurustus maizenalla ja lopuksi loraus kermaa. 
Punajuuret paahdoin pestyinä kuorineen 200-asteessaa vajaa tunti. Ripautin ennen uuniin menoa päälle ruususuolaa. Annoin jäähtyä, kuorin  ja lohkoin annospaloiksi.
Bataattiperunasose, kuorin ja lohkoin osaset pienehköiksi. Keitin suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseutin perunanuijalla hieman rouheaksi.
Salaatti on friseesalaattia ja kesäkurpitsaa, päälle ripaus neitsytoliiviöljyä.

Käänteinen mustikkapannacotta
Kiehautin veden, lisäsin Multi hyytelösokerin ja kaadoin maljoihin annostelluille jäisille mustikoille. Annoin hyytyä kiinteäksi, noin tunti.
Murustelin pinnalle Wilhelmina pikkuleipiä. Lopuksi tomusokerilla makeutettua kermavaahtoa.
Olipas tämä raikasta ja hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.