keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Mustikkakeitto riisillä

Tänään kävi illallisesta oikein hyvin kevyempi versio. Keitin mustikkakeiton ja  sen seuraksi kypsensin riisiä.
Jätin  keittoon marjat, se teki keitosta maukkaan täyteläisen. Pakastemustikoissa oli hiven sokeria, joten keittoon tarvittiin sokeria vähän.


Mustikkakeitto riisillä

8 dl vettä
7 1/2 dl mustikoita (pakastettua ja hieman sokeria mukana)
3/4 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
4 rkl kylmää vettä
Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Kiehauta, mutta älä keitä. Suurusta veteen sekoitetulla perunajauhoilla. Anna kiehahtaa. Kaada keitto kulhoon.
Riisi. Käytin Risella  puuroriisiä.  7 dl vettä kiehautetaan, lisätään 1/2 tl suolaa ja 3 dl riisiä. Keitetään välillä sekoittaen miedolla lämmöllä  kannen alla noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.