maanantai 23. huhtikuuta 2012

Sisäfilee pekonikääreessä salaatilla

Paistoin aamulla possun sisäfileen pekonikääreessä. Valmistin siitä salaattiaterian illalliseksi. Kevyt salaatti sopi loistavasti tuhdin fileen kanssa. En lämmittänyt filettä, kylmänä se oli mielestäni parempaa.

Possunsisäfilee pekonikääreessä
salaatilla

600 g possun sisäfilettä
1 tl ruususuolaa, mustapippuria, kuivattua rosmariinia
180 g amerikanpekonia
Poista fileestä kalvot. Anna lämmetä huoneen lämmössä noin puolisen tuntia. Hiero lihan pintaan mausteet. Kiedo ympärille pekoniviipaleet. Laita filee voideltuun uunivuokaan.  Kypsennä 200-asteisessa uunissa  noin 20-30 minuuttia, kunnes lihamittari osoittaa 75-astetta.
Salaatti
Frisee-salaattia huuhdottuna ja revittynä, punasipulia silpuksi leikattuna, appelsiinipaloja, luumuviipaleita.
Ripaukset suolaa ja sokeria sekä appelsiinimehua. Pirskottele lopuksi sekaan neitsytoliiviöljyä.  Sekoita.
Nosta viipaleiksi leikattu filee salaattivadille ja reunoille salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.