sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Charlotte russe

Tein viikonlopuksi harjoittelutyönä ensimmäisen charlotte russen. Helppo oli tehdä, mutta valmiin tuloksen jälkeen huomasin, että muutama asia pitää tehdä paremmin. Tärkein asia on tuorekelmun huolellinen asettelu vuokaan. Olin liian suurpiirteinen ja jätin sen rypyille muutamissa kohden. Sehän näkyy kakun pinnassa. Toinen seikka on kääretorttupalojen sommittelu vadin sisälle, hieman enemmän huolellisuutta. Nämä ovat ulkonäköjuttuja.
Tässä ohjeessa vaihdan vaniljakastikkeen esimerkiksi kokonaan maustettuun maitorahkaan tai käytän kermavaahtoa. Muutoin kakku oli mehevä eikä liian makea.

Charlotte russe
Kääretorttu
5 kpl munia
1 3/4  dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte 1
200 g philadelphia tuorejuustoa + 2 tl vaniljasokeria
2 dl mansikka-vadelmahilloa
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon. Sekoita kevyesti. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 220-asteessa noin 6 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Sekoita tuorejuusto ja vaniljasokeri tasaiseksi ja levitä seos jäähtyneelle torttupohjalle. Levitä päälle hillo. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla.
Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho ensin tuorekelmulla sitten kääretorttuviipaleilla
Täyte no 2
8 kpl liivatelehtiä
4 dl mansikoita (käytin pakastemansikoita)
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g maitorahkaa esim mansikka/mustikka
1/2 dl sokeria
1/2 dl päärynämehua
Upota liivatteet kylmään veteen. Sulata ja soseuta mansikat. Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä mansikkasoseeseen rahka, sokeri ja vaniljakastike. Purista liivatteesta vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun mehuun. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana rahkamassaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte torttuviipaleilla vuorattuun kulhoon. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi. Hyydytin yön yli, se tuntui sopivalta. 
Kumoa charlotte russe tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele mansikoilla.


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.