maanantai 7. toukokuuta 2012

Lihakeitto

Tänään keitin kunnon lihakeiton. Sain ruokavieraita lounaalle eikä keiton kuvauksia sopinut tehdä. No kuvasin jäljelle jääneestä keitosta otoksen juuri äsken. Kuva ei anna oikeutta keitolle, mutta menköön nyt näin.
Keitto oli todella hyvää.  Tuore ohraleipä sopi hyvin keiton kanssa.

Lihakeitto 6:lle
n 1kg luullista naudanlihaa
reilu litra vettä
5 laakerilehteä
1 rkl maustepippureita kokonaisia
1 rkl suolaa
2 sipulia lohkoina
----
200 g lanttua kuutioina
2 porkkanaa renkaina
1 palsternakka paloina
7 perunaa lohkoina
pala purjoa suikaleina
persiljaa
---
Laita liha kattilaan kylmään veteen. Kiehauta.
Kerää pinnalle kertynyt valkuainen pois lusikalla.
Keitä lihaa hiljalleen 2 tuntia sipulilohkojen, pippurin, suolan ja laakerinlehtien kera.
Nosta liha syrjään ja siivilöi liemi.
Keitä liemessä pilkottuja juureksia noin 15 minuuttia. Lanttua hieman muita kauemmin.
Lisää viimeiseksi purjo ja tuore persiljasilppu.
Paloittele liha ja anna hautua hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.