lauantai 5. toukokuuta 2012

Lohipihvit salaatilla - Karpaloita kinuskijogurtissa

Suunnittelin tekeväni tänään lohta ja perunavuokaa, mutta sateisen päivän iltana  tuntui kevyempi vaihtoehto sopivammalta. Kokosin mehukkaan salaatin ja paistoin lohipihvit pannulla. Sekoitin ranskankermasta mausteisen kylmän kastikkeen lohipihveille.
Koska karpaloita on vielä pakasteessa, keksin niistä jälkiruokaa turkkilaisen jogurtin siivittämänä.

Lohipihvit salaatilla
Ensin salaatti.
Pehmeää friseesalaattia, vihreitä herneitä kiehautettuna (pakaste), punasipulia suikaleina kuullotettuna, tuoretta kurkkua kuutioina, omenaviipaleita kevyesti pannulla paistettuna,  siemen-pähkinäsekoitusta paahdettuna  ja kastikkeeksi sekoitettuna oliiviöljyä ja vaaleaa balsamicoa.
 
Ja sitten lohipihvi.
Viipaloidut lohifileet maustoin suolalla ja mustapippurilla. Paistoin rypsiöljytilkassa kuumahkolla pannulla ensin nahkapuolelta, sen jälkeen alensin lämpöä, käänsin lohipihvit ja jatkoin paistamista lohen jokaiselta sivulta kypsäksi, vaan ei hajoavaksi.
Ranskakermasta sekoitin kylmän kastikkeen, jonka maustoin dijonsinapilla (original), mustapippurilla ja paprikalla.
Karpaloita kinuskijogurtissa
Maustoin turkkilaisen jogurtin kinuskilla. Sekoitin kaurahiutaleisiin kanelia ja hieman sokeria ja paahdoin kevyesti pannulla. Kasasin jälkiruokamaljoihin kerroksittain paahdettuja kaurahiutaleita, karpaloita ja lopuksi kinuskijogurttia.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.