tiistai 22. toukokuuta 2012

Sellerisalaatti

Parin päivän päästä syödään viikon verran muiden kokkailuja, joten nyt on ollut aika tyhjentää kaappeja ja ideoida mitä yllättävämpiä ruoka-annoksia.  Eilen syntyi kasviskeittoa ja tänään sellerisalaatti kaapista löytyneillä lisukkeilla. Lisukkeiksi pääsivät katkaravut ja purkkitonnikala. Jogurttipurkki tyhjeni ihan mukavasti salaatin kastikkeeksi.
Sellerisalaatti
Katkarapuja, tonnikalaa ja perunaa

pala juuriselleriä kuorittuna ja raastettuna
päärynä kuorittuna ja pieninä kuutioina
pala varhaiskaalta ohuina suikaleina
sitruunan mehua puristettuna
kastikkeena kermalla ohennettua turkkilaista jogurttia maustettuna mustapippurilla, sokerilla, kanelilla ja sitruunamehulla. Sekoita.
Lopuksi sekoita kaikki ainekset keskenään.
Perunapuolikkaat on ensin pesty ja keitetty ja sitten paistettu.
Tarjolle asettelusta voisi päätellä, että ollaan retkellä. Mutta hyvää oli, tosin minulle eivät tonnikalat kelvanneet. Katkaravut kyllä kelpasivat. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.