tiistai 12. kesäkuuta 2012

Broilerijauhelihapihvit salaatilla

Broilerin jauhelihasta  valmistin pihvit tavanomaisesta poikkeavalla tavalla. Korppujauhot korvasin mantelijauhoilla. Mietin, että onkohan kukaan aikaisemmin kokeillut tätä vaihtoehtoa. Mitäpä sitä ei tekisi jauhoboikotin takia. Odotin kovasti lopputulosta. En huomannut maussa mitään erikoista, lopputulos oli oikein hyvää ja maistuvaa. Parempaa kuin korppujauhoilla. 
Lisukkeeksi kokosin salaatin. Siitäkin tuli ruokaisa ateriasalaatti juuston ansiosta.  Ateria syötiin lounaaksi ja ihmettelin alkuillasta, kun tarvetta ilta-ateriaksi ei ollut. Joimme vain kahvit  ja sen seuraksi  isohko pala leipäjuustoa.
Olen lueskellut Antti Heikkilän kirjaa Ravinto & Terveys ja entistä vakuuttuneemmaksi olen tullut tämän aloittamani ruokaremontin suhteen. Tämä päivä yllätti positiivisesti. Seuraavaksi remontteeraan aamiaisen eli luovun kaurapuurosta ja korvaan sen munakkailla, jogurtilla, pekonilla jne.

Broilerijauhelihapihvit
Salaatti
800 g broilerin jauhelihaa
reilu 2 tl ruususuolaa
mustapippuria, paprikajauhetta, kuivattua persiljaa ja tuoretta basilikasilppua
3/4  dl mantelijauhoja
3/4 dl kermaa
3 kananmunaa
paistamiseen voita
Sekoita jauhelihaan mausteet. Sekoita mantelijauho kermaan ja lisää jauhelihan joukkoon sekoittaen.
Vatkaa munat kevyesti ja sekoita jauhelihaseokseen. Anna taikinan vetäytyä hetken aikaa.
Muotoile kahdella lusikalla taikinasta pihvit  pannulle. Paista molemmin puolin  noin 6 minuuttia. Nosta pihvit uunivuokaan ja siirrä 120-asteiseen uuniin odottamaan siksi aikaa, kun valmistat salaatin.

Salaatti
Revi, huuhtele ja kuivaa friseesalaattia. Leikkaa pari kevätsipulia varsineen silpuksi ja lisää ne salaatille. Lisäksi vielä suikaloitua vihreää paprikaa ja kuorittua kurkkua viipaleina.  Sekoita kastike salaattiin, tummaa balsamicoa, neitsytoliiviöljyä, ruususuolaa ja mustapippuria.
Nostele salaatti vadille.  Puolita kirsikkatomaatit ja paista niitä hetki pannulla öljyssä, lisää mukaan timjamia ja raastettua valkosipulia. Nostele tomaatit salaatille. Lisää lopuksi pinnalle  arkijuustokuutioita.
 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.