keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeiton vuoro oli nyt. Lisäsin keittoon  pannulla hetken ruskistettuja kinkkusuikaleita. Ne sopivat loistavasti ja antoivat täyteläisyyttä keittoon.  Upposivat näkymättömiin keittoon, joten kuvasta et niitä huomaa, mutta siellä ne ovat.


Kukkakaalikeitto kinkkusuikaleilla (2-3:lle)
450 g kukkakaalia (tuore)
5 dl kasvislientä fondipalasta Knorr
100 g kinkkua suikaloituna
1 dl kermaa
merisuolaa ja mustapippuria
päälle yrttejä, esim basilikaa, ruohosipulia ja magnoldia
Huuhtele ja paloittele kukkakaali. Keitä kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon kukkakaalipalat. Keitä kypsäksi. Soseuta tehosekoittajalla tasaiseksi. Lisää pannulla öljytilkassa ruskistetut kinkkusuikaleet. Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta. 
Tarjosin keiton kera lisäaineetonta vain ruisjauhoja sisältävää ruisleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.