torstai 14. kesäkuuta 2012

Uuninieriä, kesäkurpitsapaistos ja mansikoita

Kalapäivä tänään. Suomalaista ehjää lohta sai kaupasta 4,95 kilohintaan. No lohet olivat aika isoja, en päätynyt niihin vaikka halvalla olisi saanut.  Päädyin lempikalaani, ehjä nieriä maksoi 16,10 kilo. Paistoin nieriän ehjänä uunissa. En pettynyt, edelleen nieriä on parasta kalaa.
Lisukkeeksi valmistin kesäkurpitsapaistoksen. Erinomaista sekin.
Ostin belgialaisia mansikoita. Ne maistuivat kermavaahdon kera ihan suomalaisilta mansikoilta.


Uuninieriä
Kesäkurpitsapaistos
Pyyhi nieriä. Ripota nieriän sisään merisuolaa ja mustapippuria. Seuraavaksi sisään menee tuoretta timjamia ja ohuina viipaleina sitruunaa. Ripottele nieriän pinnalle rypsiöljyä ja merisuolaa. Lisää vuokaan puolitetut sipulit. Kypsennä kala uunissa 175-asteessa noin 20-30 minuuttia.  
Huuhtele ja leikkaa juustohöylällä kesäkurpitsa viipaleiksi. Lado viipaleet voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle ruususuolaa. Sekoita voi notkeaksi ja raasta mukaan reilusti valkosipulinkynsiä Sekoita ja nostele nokareina kurpitsavuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Huuhdellut ja lohkotut belgialaiset mansikat maistuivat makeilta vaniljalla maustetun kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.