sunnuntai 12. elokuuta 2012

Lämmin kasvissalaatti

Jääkaapissa odotti isot palaset,  kylmää, kypsää broileria. Sitä oli jäänyt perjantaista ja nyt oli aika syödä se lounaaksi.
Ensin ajattelin perinteistä kanasalaattia  ranskankermapohjaisella kastikkeella. Seuraavaksi jo halusin jotain lämmintä. Niinpä salaatin on oltava lämmin, jos kana on kylmää Siitä se sitten lähti.

Lämmin kasvissalaatti
Kylmää grillattua broileria
Huuhtele makea suippopaprika. Leikkaa renkaiksi ja poista siemenet. Samoin huuhtele pieni kesäkurpitsa ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa iso kesäsipuli renkaiksi ja murskaa pari valkosipulin kynttä. Laita kasvikset kulhoon. Voitele uunivuoka.
Sekoita kastike, neitsytoliiviöljyä 2/3, balsamicoviinietikkaa 1/3, mustapippuria 1 tl, ripaukset suolaa ja sokeria. Sekoita tasaisen sakenevaksi. Kaada kastike kasviksille sekoittaen.  Nostele seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Lisää kasviksien sekaan kypsennetyt pakasteherneet.
Tarjoa kypsän, grillatun kylmän tai kuuman broilerin kera. Lisäksi tarjolla oli pehmeälehtistä salaattia, jolle ripsautin oliiviöljyä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.