perjantai 3. elokuuta 2012

Lohikiusaus lantusta

Ja lohta riitti tälle päivällekin. Koska perunat ovat nyt muiden pöydissä vaan ei meidän, mietin  kuinka saada aikaiseksi lohilaatikko. Halusin päästä helpolla ja laatikkoruuat ovat ikäänkuin itsekseen valmistuvia.
Aikani kun pähkäilin osui silmäni Janssonin kiusaukseen. Siinähän se on, teen lohikiusausta.
Valitettavasti torilla ja kaupassa ei ollut vielä tämän kesän lanttuja, oli tyydyttävä viime kesän lanttuun. Hyväähän sekin oli, mutta odotan kunhan saan uusia lanttuja, niistä on ilo kehitellä uusia kiusauksia.


Lohikiusaus lantusta
1 lanttu eli lanttu halkaistuna kahdeksi palaksi
1 iso kesäsipuli silputtuna
500 g lohta nahattomana paloina + ripaus suolaa paloille
2 dl kermaa + tilkka purkin huuhteluvettä
ruususuolaa ja mustapippuria
juustosoiroja pinnalle
Kuori ja leikkaa lanttu tikuiksi. Silppua sipuli. Poista lohesta nahka ja leikkaa paloiksi, ripauta hieman suolaa lohelle. Sekoita kaikki keskenään ja nostele uunivuokaan.
Sekoita mausteet kermaan ja kaada kerma vuokaan, huuhtele purkki ja kaada huuhteluvesi vuokaan.
Leikkaa juustosta, käytin edamia, höylällä ohuita soiroja ja asettele ne ristikoksi  kiusauksen päälle.
Kypsennä 200-asteessa ensin 15 minuuttia ja alenna lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä 30 minuuttia.
Varhaiskaalisilppu sopi salaatin asemasta hyvin tähän ruokaan. 
Kiusaus oli todella hyvää. Ei kameran linssi ole höyrystynyt, vaan kohdistus ei ole kohdallaan kamerassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.