maanantai 3. syyskuuta 2012

Curry-broilerikastike kesäkurpitsapastalle - Marjahyve

Nyt sen tein. Nimittäin kesäkurpitsasta pastaa. Tiedän, että pasta sanaa ei nyt saa käyttää kasviksien kohdalla.  Minulle tämä oli vihreää pennepastaa, joka maistui kurpitsalle. Valitsin pitkästä aikaa broilerin suikaleita. Siksi  ja sen takia kehittelin pastapedin kastikkeelle.
Jälkiruuaksi tempaisin marjahyveen. Marjoja nyt on omasta takaa pakastimessa, mustikoita, vadelmia ja viime vuoden karpaloita otin tähän prosessiin. Hyväähän tästä tuli, kuten jälkiruuista tuppaa tulemaan.

Curry-broilerikastike
Kesäkurpitsapasta
500 g broilerin suikaleita naturel
1 punainen suippopaprika puolirenkaina
1 sipuli silppuna 
currya,  tikka masalaa, korianteria, mustapippuria
rypsiöljyä
3 rkl sitruunamehua puristettuna
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
pannun huuhdeliemi + tilkka kermaa
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää kuivat mausteet . Kuullota hetki ja lisää broilerisuikaleet. Ruskista niitä pari minuuttia ja lisää sipulisilppu ja paprikan puolirenkaat. Sekoittele hetki pannulla ja kaada seos taginepataan tmv. Mausta seos sitruunamehulla ja hunajalla, lisää myös suolaa.  Huuhtele pannu vedellä ja kaada pataan. Anna poreilla kannen alla noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kerma, älä keitä enää.

Huuhtele ja suikaloi kesäkurpitsa tikuiksi. Kuumenna pannu, lisää tilkka rypsiöljyä. Nosta kesäkurpitsatikut pannulle. Raasta joukkoon valkosipulia pari kynttä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Kypsennä sekoittaen viitisen minuuttia. Tarjoa broilerikastikkeen kera.

Marjahyve
 
Vuoan pohjalle  mustikoita, karpaloita, vadelmia. Sekoitetaan joukkoon 3 rkl palmusokeria.ja 2 rkl  perunajauhoja. Taikinaan:  2 kananmunaa,  2 rkl palmusokeria vatkataan vaahdoksi. Sekoitetaan 1 dl mantelijauhoja ja 2 rkl kaurahiutaleita sekä vajaa 1 tl ruokasoodaa. Lisätään munavaahtoon ja sekoitetaan.
Kaadetaan vuokaan marjojen päälle. Paistetaan 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. 
 Tarjotaan kermavaahdon tai jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.