torstai 4. lokakuuta 2012

Salaattia ja savusiikaa

Tänään kävin pikkutripillä Pietarsaaressa. 
Paluumatkan päätteeksi pysähdyimme syömään Opetusravintolaan, joka sijaitsee
 Rautatieasemaa vastapäätä, kauniissa jugendtalossa.
Pitää ottaa siitä joskus kuva. Onhan se muistaakseni ainoa jugendkerrostalo 
nykyisessä kotikaupungissani.
Nautin lounaspaikasta, jossa pöydille on levitetty ruokaliinat, 
lämmin ruoka tuodaan suoraan pöytään ja jälkiruoka kuuluu ateriaan.
Aluksi söimme salaatteja, väliruokana linssikeittoa, pääruoka oli uunilohta tillikermakastikkeella,
jälkiruoka omenapiirakkaa inkivääri-kanelikastikkeella ja kahvi.
Tästä voitte päätellä, että illallinen oli kevyt.
Salaattia, savusiikaa ja paprikalla maustettu ranskakermakastike.

Salaatti

Salanovasalaattia
kurkkua
tomaattia
kevätsipulia
neitsytoliiviöljyä
kananmunaviipaleita
Annoslautaselle on salaatille lisätty
mehukkaan hyvää ja tuoretta savusiikaa.
Ostan savusiika torilta suoraan kalastajalta, joka itse savustaa kalat.
Savustetut lohifileet ovat myös erinomaisia.
Kastike on ranskankermaa maustettuna paprikajauheella, mustapippurilla ja ripauksella suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.