tiistai 4. joulukuuta 2012

Kurpitsasose ja possupihvit - Marjoja mascarponessa

Kokeilin tänään myskikurpitsasosetta possunpihville.
Sose on hieman makeahkoa ja sopii possunlihalle.
Talvi on kiinankaalin aikaa, kotimainen kiinankaali on salaattina
yllättävän hyvää, etenkin  kermapohjaisen kastikkeen kanssa.
Tein kastikkeen ranskankermasta.

Kurpitsasose, possupihvi ja kiinankaalisalaatti


1 myskikurpitsa, mustapippuria, suolaa
Huuhtele ja halkaise kurpitsa. Laita uunivuokaan kuoripuoli ylöspäin.
Lisää vuoan pohjalle tilkka vettä.
Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Käännä kurpitsat ja mausta ne. Alenna lämpö 150-asteeseen.
Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia.
Sisus on helppo "kaapia" kypsästä kurpitsasta suoraan lautaselle.
Possun ulkofileepihvit nostin huoneenlämpöön puolisen tuntia
ennen paistamista. Maustoin mustapippurilla ja paprikalla.
Lisäsin pannulle ripauksen rypsiöljyä ja muutaman valkosipulin kynnen.
Paistoin pihvit 2 minuuttia per puoli ja maustoin suolalla.
Pihville sopi hyvin teelusikallinen dijonsinappia.
Kiinankaalin ranskankermakastikkeen maustoin vain mustapippurilla ja suolalla.
Oli maistuva annos.

Mansikoita, puolukoita  ja mustaherukoita  kermamascarponevaahdolla
Marjoille vaahdotin kermamascarponeseoksen, makeutin stevialla ja vaniljasokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.