maanantai 17. joulukuuta 2012

Mozzarellasalaatti

Salaatteja oli kertynyt jääkaappiin.
Oli pala kiinankaalta, avattu, puolikas pussi friseesalaattia
ja romainesalaattia puolikas. Nyt oli otollinen hetki sekoittaa
ne salaatiksi ja syödä pois.
Olin ostanut kotimaista Riitan Herkun kiinteää mozzarellajuustoa pötkön.
Se teki salaatista ruokaisan ateriasalaatin. Muuten suomalaisena mozzarellana 
juusto oli erinomaisen hyvää. Kannattaa kokeilla.

Mozzarellasalaatti

Huuhtele, kuivaa ja pilko salaatit, pehmeä frisee, romaine ja kiinankaali
Sekoita salaatit kulhossa. Lisää pieni pala purjosuikaletta.
Leikkaa pätkä kurkkua puolikasviipaleiksi.
Sekoita  ensimmäinen salaatinkastike; neitsytoliiviöljyä, mansikkabalsamicoa,
 mustapippuria, suolaa ja ripaus sokeria.
Sekoita kastike salaatin joukkoon.
Nostele salaatti tarjoiluvatiin. Kuutioi päälle runsaasti mozzarellaa.
Lopuksi puolita kirsikkatomaatit  ja ripottele salaatille.
Toinen salaatinkastike:; turkkilaista jogurttia, loraus kermaa notkistamiseksi,
mustapippuria, paprikajauhetta ja suolaa.
Tämä salaattikastike tarjoillaan erikseen jokaisen ruokailijan itse annosteltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.