keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Juustoinen kasviskaalilaatikko

Tämä vaikuttaa vähän kaaliviikolta. Mutta ei ole ollenkaan pahitteeksi. 
Suklaata, kinkkua ja muuta kaloripitoista on tullut syötyä jopa ahmittua 
joulun tienoosta tammikuun puoleen väliin saakka.
Kaali ja kasvikset saavat nyt tehdä tehtävänsä ja olla osana 
ruokapöydässämme. Tietysti myös ainaisena vieraana,
jotta herkuttelu pysyy kohtuudessa.
Siispä kasvisversiota tänään kaalista ja porkkanoista.

Juustoinen kasviskaalilaatikko

700 g valkokaalia suikaleina
6 porkkanaa keskikokoa karkeana raasteena
2 sipulia silputtuna
puolikkaat keltaista ja punaista paprikaa suikaleina
50 g voita
2 dl  riisiä  keitettynä
2 rkl tummaa siirappia
2 tl ruususuolaa
mustapippuria, meiramia
5 dl kasvislientä
3-4 dl juustoraastetta 
Sulata voi kasarissa, lisää silputut sipulit, paprikasuikaleet ja porkkanaraaste.
Lisää suikaloitu kaali ja mausteet. Hauduta  15 minuuttia.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita kaaliseos, riisi ja siirappi. 
Nostele vuokaan vuorotellen kaaliseosta ja juustoraastetta.
Kaada päälle kasvisliemi. Levitä pinnalle juustoraastekerros.
Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.