sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Kesäkurpitsakeitto

Jätin tänään aamiaisen väliin. Lähes joka aamu syön
turkkilaista jogurttia ja lisään päälle marjoja, mustikoita ja mansikoita
tai pähkinöitä ja siemeniä.
Siksipä keitin keiton lounaaksi vähän aikaisemmin kuin tavallista.
Etsin kaapista kesäkurpitsaa, punasipulia, kuivattua lipstikkaa.
Parikymmentä minuuttia ja keitto oli valmis.

Kesäkurpitsakeitto (2 annosta)
1/2 isoa punasipulia silputtuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
rypsiöljyä
400 g eli  1 kesäkurpitsa viipaloituna
5 dl kanalientä
kourallinen kuivattua lipstikkaa
kuivattua tilliä, mustapippurirouhetta
40 g aurajuustoa murustettuna
1/2 dl kermaa
Kuullota punasipulisilppu ja valkosipulimurske öljyssä muutama minuutti.
Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja jatka kuullottamista viitisen minuuttia.
Lisää kanaliemi ja kuivattu lipstikka, anna kiehua kannen alla hiljakseen 15 minuuttia.
Soseuta keitto. Mausta keitto tillillä ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Murustele joukkoon aurajuusto, seuraavalla kerralla murustelen aurajuuston keiton päälle
Juusto ei sula keittoon odotetulla tavalla.
Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Keitosta tuli vahva ja täyteläinen.

3 kommenttia:

  1. Oi tätähän täytyy kokeilla! Nams!

    VastaaPoista
  2. Hei, olen haastannut sinut vastailemaan muutamaan kysymykseeni, löytyvät blogistani :D

    VastaaPoista
  3. Uutistoimisto Anselmi,
    Näppärä tehdä.

    d-malli,
    Kiitos, käyn kurkistamassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.