tiistai 19. helmikuuta 2013

Kikhernepihvit salaatilla

Valmistin tänään elämäni ensimmäiset kikhernepihvit.
Eivät ole kuitenkaan viimeiset. Yllätyin kuinka hyviä ne olivat.
Valmistaminen alkoi jo eilen illalla, laitoin herneet likoamaan.
Aamulla huuhtelin  ja valutin sekä lopuksi keitin ne.
Ihan viimeiseksi pyörittelin ja paistoin  niistä pihvit.
Mielestäni salaatti on sopivin lisuke pihveille.
Ohjeen  mukailin HS.fi-sivuilta

Kikhernepihvit salaatilla
5 dl keitettyjä kikherneitä
1/2 dl korppujauhoja
1 muna
1/2 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
2 valkosipulin kynttä silputtuna
1 tl juustokuminaa, 1/2 tl chilijauhetta, ripaus ruususuolaa
2 rkl puristettua sitruunamehua
rypsiöljyä paistamiseen
Mittaa kikherneet tehosekoittajaan. Lisää korppujauhot, muna ja mausteet. 
Hienonna ainekset tasaiseksi massaksi.
Pyörittele noin 6 cm:n kokoisiksi pihveiksi.
Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista pihvit kauniin ruskeiksi,
molemmilta puolilta noin 3 minuuttia.
Salaattina sekasalaattia, purjosuikaleita, kurkkua, kirsikkatomaatteja.
Kastikkeena neitsytoliiviöljy ja ripaukset suolaa ja sokeria. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.