lauantai 9. helmikuuta 2013

Mausteinen jauhelihapihvi kaalipedillä

Pyöräytin tänään jauhelihapihvit, en aivan tavanomaisella tavalla.
Lisäsin mausteosioon kapriksia, kevätsipulia, persiljaa, grillimaustetta
perinteisten mustapippurin ja suolan lisäksi.
Kylmä kermaviilipohjainen kastike sopi pihveille hyvin,
siitäkin löytyi kevätsipulisilppua, voimakasta dijon-sinappia ja pippuria.
Haudutin lisukkeeksi valkokaalia. 
Syksyllä tekemäni Omenachytney sopi mausteisen makeana lisukkeeksi. 

Jauhelihapihvit kaalipedillä ja kevätsipulikastikkeella

Jauhelihapihvit
400 g naudanpaistijauhelihaa
1 kananmuna
2 rkl hienonnettuja kapriksia
2 rkl kevätsipulia silputtuna
2 tl persiljaa kuivattuna
2 tl grillimaustetta
ripaukset ruususuolaa ja mustapippuria
1/2 dl juustoraastetta esim parmesan
Paistamiseen rypsiöljyä ja voita
Sekoita taikina. Muotoile pihvit. Paista öljy/voiseoksessa.
Nosta uunin 70-asteeseen  odottamaan.
Hauduta kaali ja mukaan viipaloidut porkkanat
voinokareessa ja lisää tilkka vettä mukaan.
Mausteet suola, meirami  ja rakuuna.
Nostin annoslautasille omenachytneytä.
Kastike unohtui ensimmäisistä kuvauksista, joten tässä kuvassa se löytyy.
1 prk kermaviiliä
2 tl dijon-sinappia
3 rkl hienonnettua kevätsipulia
ripaus sokeria ja rouhaisu mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.