maanantai 11. helmikuuta 2013

Omena-taatelipiirakka

Kaapista löytyi taatelipaketti. Sen halusin käyttää pois pyörimästä.
Siitä se sitten lähti, tein  piirakan.
Otin omenoita vielä mukaan niin pirakka sai mehevyyttä lisää.
Makean mehukasta oli, kun väliin tuli vielä kinuskimaista kookosta.
Sopi hyvin nautittavaksi vahvan kahvin kanssa.
Kermavaahtoa voi sipaista päälle, sitäkään ei välttämättä tarvita.

Omena-taatelipiirakka
100 g (1/2pkt) kuivattuja taateleita
1 1/2 dl omenamehua
75 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl vaniljasokeria, 1 tl leivinjauhetta, ripaus suolaa
Kookoskuorrute
1 dl kookoshiutaleita
50 g voita
5 rkl kuohukermaa ja 5 rkl fariinisokeria
Päälle
2 isoa omenaa viipaleina
kanelia ja sokeria
Pilko taatelit kattilaan omenamehuun.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes seos on soseena.
Anna jäähtyä.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna,
keskenään sekoitetut kuivat aineet ja taateliseos.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (24cm)
Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.
Kiehauta sillä aikaa kookoskuorrute.
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti.
Levitä seos piirakan pinnalle.
Laita uuniin 5 minuutiksi.
Kuori ja viipaloi omenat. levitä ne piirakalle.
Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
Paista vielä 175-asteessa noin 15 minuuttia.

Sopii syödä ilman kermavaahtoa tai kermavaahdolla.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.