maanantai 18. helmikuuta 2013

Paahdettu paprika-juustokeitto

Keitolla aloitettiin tämä viikko.
Oletteko huomanneet, että keittoaterian jälkeen on
kevyen pirteä olo.  Olemme jo noteeranneet keitot
joka viikkoisiksi aterioiksi.  Aina löytyy kaapeista raaka-aineita,
joista saa keiton aikaiseksi. Niin oli nytkin.
Olin ostanut paprikoita, joista punainen ja keltainen
oli vielä jäljellä, ne käytin. Sipulit ovat vakioraaka-ainetta
keittiökaapissa. Niitä tarvitaan keittoihin.

Paahdettu paprika-juustokeitto
2 isoa paprikaa - punainen ja keltainen
oliiviöljyä
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tomaattia kuorittuna ja paloiteltuna
6 dl kasvislientä
1/2 pkt koskenlaskijajuustoa - voimakas
2 rkl tuoretta basilikaa pienittynä
suolaa ja mustapippurirouhetta
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet.
Leivitä leivinpaperille ja paahda 30 minuuttia.
Nosta paprikat kulhoon ja vedä kelmu päälle, anna jäähtyä 15 minuuttia.
Vedä kuori paprikoista ja paloittele ne.
Kalttaa tomaatit ja vedä niistä kuori pois ja paloittele.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota silputut sipuli ja valkosipulikynnet,
noin 4 minuuttia. Lisää tomaattipalat ja kasvisliemi. Kiehauta ja madalla lämpöä.
Lisää paprikat ja anna keiton kiehua kannen alla 10 minuuttia.
Lisää paloiteltu juusto ja anna sen sulaa keittoon. Lisää basilika.
Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Soseuta keitto tehosekoittajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.