torstai 14. maaliskuuta 2013

Kaalikasvispata

Jos jääkaapista löytyy kaalipalanen ja porkkana,
lisäksi vielä tarvitaan sipuli ja mausteita, tilkka kermaakaan
ei ole pahitteeksi. Näistä syntyy erittäin hyvää kaalipataa.
 Lisukkeet, kuten puolukka, suolakurkku ja omenachytney, 
 täydentävät aterian. Voit kokeilla, ellet usko miten hyvä
lopputulos syntyy.

Kaalikasvispata


pala  n 400-500 g valkokaalia silputtuna
1 iso porkkana ohuina viipaleina
1 keltasipuli pilkottuna
kohtalainen nokare voita
ruususuolaa, tilkka vettä, meiramia
vajaa desi kermaa
Kuumenna kattilassa voi tiriseväksi.
Lisää kattilaan pilkottu sipuli ja kuullota hetki.
Lisää mukaan kaalisilppu ja porkkanaviipaleet.
Kuullota kuumassa voissa muutamia minuutteja.
Mausta suolalla ja meiramilla ja lisää tilkka vettä.
Nosta  päälle kansi ja anna hautua (noin tunti), kunnes
pataruoka on pehmeän kypsää. Sekoita välillä.  Lisää kerma sekoittaen
Tarkista maku. Annostele ja lisää lautasille puolukkaa, suolakurkkua ja
omenachytneya. Jos vielä löytyy ruohosipulia, ne sopivat annokseen.

2 kommenttia:

  1. Kaalilaatikko on mun lempiruokaa.Äiti tekee sitä melkein joka kerta kun mennään maalle, tytärkin tykkää.
    Kiitos Arleena kommentistasi blogissani, kiva kun kävit. Mä useasti käyn kattomassa sulta jotain ruokaohjeita, ei tule välttämättä aina jätettyä mitään kommenttia. Mutta muista, mielessä olet. :)
    Auringonpaisteista viikon loppua sinulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Tuija.
    Kaali on hyvää haudutettuna pataruokana tai uunilaatikkona.
    Mukavaa viikonloppua sinulle myös.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.