sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Vadelmatrifle - Leipäjuusto lakkahillolla

Trifle muistuttaa Pappilan hätävaraa.
Eilen tein triflen lampaan fileeaterian päätteeksi.
Ajattelin ensin sen nimeksi hätävaraa, mutta luovuin siitä.
Olin jemmannut kakkupaloja jääkaappiin ja nyt niille oli käyttöä.
Tänään nautittiin Yli-Jukkolan leipäjuustoa lakkahillolla.
Klassinen ja ainakin täällä Pohjanmaalla tuttu jälkiruoka,
joka taatusti onnistuu.

Vadelmatrifle

Lisää pakastevadelmiin fariinisokeria.
Sulata vadelmat ja sekoitasoseeksi.
Annostele laseihin murustettua  vaaleaa kakkua,
nostele päälle vadelmasosetta.
Vatkaa turkkilaisen jogurtin joukkoon tilkka kermaa ja mausta vaniljasokerilla.
Lisää vadelmille kerros jogurttiseosta.
Kerrosta vielä toisen kerran samoin.
Lopuksi päälle kakkumurua, vadelmaa ja jogurttiseosta.
Viimeiseksi tuoretta minttua.

Leipäjuustoa lakkahillolla 

Annostele leipäjuusto, päälle kermaa tilkka ja
kuumenna mikrossa täysteholla 1 minuutti.
Lopuksi sopiva määrä lakkahilloa.

Jälkiruokien annosmääriä ei ohjeissa ole, jokainen osaa
arvioida tarvittavat määrät annoskoon mukaan.
Maistamalla selviää hyvin näissä jälkkäreissä.

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo edellisen postauksen ateria, ja tämä on niin herkun näköistä. Meilläkin tehtiin lammasta tosin sisäfileet vielä tekemättä, ajattelin jotain appelsiinista :)

    VastaaPoista
  2. Meillä jäi lammas ulkofileepihveihin.
    Appelsiini on hyvä maustajana ja herkkua jälkkäreissä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.