maanantai 29. huhtikuuta 2013

Juusto-yrttipiirakka

Kyllä oli leipominen helppoa tänään.
Pikkuleijona ja puoli valtakuntaa-blogissa oli leivottu
juusto-parsapiirakkaa. Siitähän innostuin leipomaan meilläkin. 
Meillä ei ollut parsaa, ei raejuustoa eikä gryerejuustoa,
mutta oli polaria 5 %, vahingossa olin erehtynyt ostamaan 
liian vähärasvaista juustoa ja sehän maistuu kumelta sellaisenaan.
Nyt se sopi kuin nenä päähän tähän piirakkaan munien ja kerman kera.
Viola tuorejuustojämän upotin myös mukaan.
Parsaa ei ollut, oli yrttejä ja salaattimixiä, jossa
paksoita,japanin sinappia, kirjorevonhäntää.
Hyvää tuli ja kaappi tyhjeni hieman taas.

Juusto-yrttipiirakka
4 kananmunaa
275 g polarjuustoa 5 %
75 g tuorejuustoa Viola maustamaton
1 dl kermaa
ruususuolaa ja mustapippuria
voita uunivuoan voitelemiseen
persiljaa, ruohosipulia, paksoita, japanin sinappia, kirjorevonhäntää
ja basilikaa pinnalle
Vatkaa kevyesti munien rakenne rikki.
Lisää juustoraaste, tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Levitä pinnalle tuoreyrtit.
Kypsennä 200-asteessa 25 minuuttia.

Annostele ja lisää lautasille vielä paksoita, japanin sinappia, kirjorevonhäntää.

3 kommenttia:

  1. Ihanan raikas ja herkullinen kuva, tuota pitäisi kyllä testata.

    VastaaPoista
  2. Niin kaunis! Kiva juttu että sait inspiksen ohjeeni pohjalta :)

    VastaaPoista
  3. Sarppu,
    Hyvä ateria tästä tuli, täsmäannos kahdelle.

    Pikku Leijonan Emäntä,
    Kiitos.
    Sinulla oli loistava idea käyttää parsaa. Kananmuna ja juusto ovat parsan hyviä kumppaneita,
    mutta sopivat yrtitkin oikein hyvin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.