maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kalakeitto nieriästä

Nieriän perkkeet keitin jo lauantaina liemeksi 
ja erottelin kalalihat ruodoista
Tänään valmistin kolmen annoksen kalakeiton. 
Hienosti lorautin valkoviiniä mukaan,
nieriä on viininarvoinen kala.

Kalakeitto nieriästä


2 salottisipulia viipaleina
1 valkosipulinkynsi silputtuna
vajaa 1 rkl fenkolinsiemeniä
oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
3 dl kalalientä
mustapippuria, ruususuolaa, rakuunaa
3 isohkoa perunaa
puolikas isoa porkkanaa
200 g nieriää
1 dl kermaa
Kuori . halkaise ja viipaloi salottisipulit.
Viipaloi valkosipulinkynsi.
Kuullota sipulit ja fenkolinsiemenet oliiviöljyssä.
Huuhtaise sipulit kattilaan.
Lisää valkoviini ja siivilöi mukaan kalaliemi. Kiehauta.
Kuori ja lohko perunat ja kuutioi porkkana.
Lisää ne kattilaan.Mausta. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
Lisää kalapalat ja kerma, älä keitä enää.
Tarkista maku ja nauti. Tuoretta basilikaa lisäsin annokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.