keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Parsakaalisalaatilla lohiperhonen

Parsakaali on nyt melkein ilmaista ja kaiken lisäksi terveydelle antoisaa.
Tuore parsakaali sisältää runsaasti  C-vitamiinia, folaattia, fosforia ja K-vitamiinia.
Moniin muihin tuoreisiin kasviksiin nähden tuore parsakaali sisältää myös runsaasti proteiineja 
alfalinoleenihappoa, B2 vitamiinia ja steroleita.
                          Parsakaali sisältää 3,3'- diindolylmetaania, jolla on terveyttä edistäviä vaikutuksia.
Lainaus: Wikipedia. 
Valmistin lohiperhoselle parsakaalisalaatin ja paistoin herkkusieniä.

Parsakaalisalaatti lohiperhosella
Paistetut herkkusienet


Huuhtele ja pilko parsakaali kukinnoiksi.
Laita höyrystinastiaan, lisää tilkka vettä ja ruususuolaa.
Höyrytä mikrossa noin 3 minuuttia.

Valmista salaatille kastike
Silppua puolikas punasipuli pieniksi kuutioiksi .
Sekoita: 3 rkl neitsytoliiviöljyä, 1 rkl sitruunanmehua,
1/2 sitruunan raastettu kuori, 1 rkl vettä, punasipulisilppu,
1 valkosipulinkynsi murskattuna, persiljaa, timjamia, ruususuolaa ja mustapippuria.
Sekoita kastike salaattiin.

Paista lohiperhoset pannulla voisulassa, johon olet murskannut pari valkosipulinkynttä.
Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Puhdista ja puolita herkkusienet. Paista voissa kullanruskeiksi. 
Mausta ruususuolalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.