tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pinaattikeitto

 Tuoretta pinaattia oli jääkaapissa, joten toteutin vihdoin aikomukseni
ja keitin pinaattikeiton. Lueskelin blogeista tuoreen pinaattikeiton
toteutuksista. Pysähdyin  Paikka maailmassa-blogiin. Sain sieltä hyviä vinkkejä.
Keiton teko alkoi. Käytin Viola-appelsiinituorejuustoa. Se oli loistava valinta.
 
 Pinaattikeitto
tuoreesta pinaatista

200 g tuoretta pinaattia
maldon sormisuolaa ja vettä
7 dl kasvislientä luomukuutiosta
1 dl kermaa
1 rs /200g Viola appelsiinituorejuustoa
mustapippuria ripaus
2 rkl maissitärkkelystä
Huuhtele pinaatit hyvin ja kuivaa salaattilingolla.
Katkaise isommista lehdistä ruodin tyvet pois.
Laita pinaatit kattilaan ja ripota mukaan sormisuolaa.
Lisää vettä, se saa juuri ja juuri peittää pinaatit.
Ryöppää eli kiehauta noin 5 minuuttia. Valuta ja jätä tilkka vettä.
Soseuta tehosekoittajalla pinaatit massaksi.
Laita pinaattiseos kiehuvan kasvisliemen joukkoon.
Keitä muutama minuutti. Soseuta tasaiseksi.
Lisää kerma ja Viola. Kiehauta kunnes juusto on täysin sulanut.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sormisuolaa. ja mustapippuria.
Halusin keitosta helposti syötävän, joten suurustin keiton maissitärkkelyksellä.
Keitto oli alaston ilman kananmunaa
Kypsensin keitolle kananmunan mikrossa.
Ota pieni vati, lisää sinne 1/2 dl vettä.
Riko veteen muna, riko hieman rakennetta. Varo ettei keltuainen rikkoudu kokonaan
Ripauta päälle sormisuolaa.
Laita vati mikroon ja mikron kansi päälle.
Kypsennä 55 sekuntia täysteholla. Nosta muna keittoon.
Ylin kuva kertoo lopputuloksen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.