tiistai 18. kesäkuuta 2013

Avokado-tomaattipasta

Kun ostin kypsiä ja edullisia avokadoja, en tiennyt vielä
mitä niistä tekisin. Hinta ratkaisi ostopäätöksen,
kuuden avokadon rasia maksoi alle kolme euroa.
Tänään muistin avokadopastan, jonka suosio levisi ympäri Suomen.
Siispä pastaa olisi tehtävä. En kuitenkaan tehnyt sitä pastaa, koska 
haluan kuullottaa valkosipulit ja chilin. Otin mukaan vielä kourallisen
kirsikkatomaattejakin. Tästä se alkoi pastan valmistaminen.
Lopputulosta kuvailen taivaallisen hyväksi.

Avokado-tomaattipasta 
400 g spagettia,  vettä ja 2 rkl karkeaa ruususuolaa
Kiehauta vesi, mausta suolalla ja keitä pasta al denteksi. Valuta.
*
1/2 rasiaa  kirsikkatomaatteja
2 valkosipulinkynttä raastettuna
1/2 punaista chiliä silppuna
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria pari rouhaisua ja ruususuolaa
2 tl ruokosokeria
vajaa desi persiljasilppua
Puolita tomaatit. Nosta ne pannulle.
Lisää mukaan valkosipuliraaste ja chilisilppu. 
Ripottele pinnalle oliiviöljy. Rouhaise päälle mustapippuria
Lisää suola ja ruokosokeri.  Anna tomaattien kypsyä  noin 10 minuuttia keskilämmöllä.
Lisää pannulle persiljasilppu ja siirrä pannu liedeltä sivuun.
*
3 kypsää avokadoa
1 limen  mehu ja kuoriraaste
1 tl sormisuolaa , mustapippuria pari rouhaisua
2 rkl oliiviöljyä
Halkaise avokadot, poista kivi. Kuutioi avokado kuoressaan
ja pudottele avokadokuutiot kulhoon.
Raasta avokadoille pestyn limen kuori ja purista mehu päälle.
Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita.
Nostele pasta annoslautasille
Levitä päälle avokadokuutioita ja paahdettu tomaattiseos.
Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta.


6 kommenttia:

  1. Ostin juuri tänään kasan avokadoja ja mietin mitä niistä tekisin, tämä postaus tuli hyvään aikaan! Kokeilen avokado-tomaattipastaa huomenna, kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  2. Hyvään tarkoitukseen avokadosi menevät.

    VastaaPoista
  3. Hei, olen nyt jonkun aikaa lueskellut blogiasi ja tein viikonloppuna varhaiskaaliriisipaistosta sekä valkosuklaa-raparperipiirakkaa. Ja hyvää tuli. Kiitos hyvistä respteistä. Juhannuksena teen varhaisperunasalaattia. Avokadopastaan mäkin olen freesannut valkosipulin ja chilin, jotenkin mausta tulee mun mielstä pehmeämpi. Samoin olen laittanut mukaan usein joko kirsikka- tai miniluumutomaatteja. Annos on niin paljon paremman näköinen kun on enemmän väriä.

    VastaaPoista
  4. Mukava, että olet ottanut reseptejäni käyttöön. Kiva kuulla palautetta.
    Tomaatti, sipuli ja mausteet freesattuna sopivat paremmin pehmeän avokadon makuun ja omaan makuuni.

    VastaaPoista
  5. Kiva versio tämä ja tykkään kun on tomaatitkin mukana avokadon kanssa :) oikein hyvää juhannuksen aikaa sinulle.

    VastaaPoista
  6. Sarppu,
    Kiitos. Hyvää ja kaunista Juhannusta sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.