tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mansikkapannacotta

Mansikoiden sesonki on alkanut, niitä myydään jo laatikoittain.
Nyt tarjolla olevat eivät sovi pakastukseen, olivat kyllä isoja, mutta höttöisen vetisiä.
Mansikat sopivat oikein hyvin jälkkäreihin ja leivontaan  sekä tietysti
ne maistuvat sellaisenaan. Tänään ruokatoivomuksena oli lihapullat.
Olin laiskalla tuulella ja ehdotin  pastalle jauhelihakastiketta. 
Okei sekin käy. Toteutin lopulta molemmat sekä lihapullat että kastikkeen.
Oli mukava katsella, kun ruoka maistui ja santsattiin.
Nyt en kertaa lihapullia enkä jauhelihakastiketta. Niiden valmistaminen
on tuttua meille jokaiselle ja tekotavat on kerrottu jo moneen kertaan.
Jälkiruoka ansaitsee nyt postauksen, vaikka sitäkin on tehty monin versioin.

Mansikkapannacotta  
5 dl kermaa, 2 dl rasvatonta maitoa, 2 tl vaniljasokeria 
Mittaa ainekset kattilaan kiehauta ja anna kiehua pari minuuttia.
Lisää 1 1/4 dl hyytelösokeria, keitä 1/2 minuuttia.
Annostele maljoihin. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä.
Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Nostele pannacotalle  viipaloituja mansikoita.
Siivilöi pinnalle tomusokeria. Lisää vielä muutama tyrnimarja.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.