maanantai 10. kesäkuuta 2013

Valkosuklaa-raparperipiirakka

Nyt talletan blogiini jo viikonvaihteessa leipomani
piirakan ohjeen. Piirakka on jo syöty.
Kokosin piirakasta muutaman mansikkaleivoksenkin 
 lauantai-illan Madeleinen hääjuhlan kunniaksi.

Valkosuklaa-raparperipiirakka
4-5 vartta raparperia paloiteltuna
150 g voita
150 g valkosuklaata
3 kananmunaa
1 dl  Dansukkerin steviasokeria
3 dl spelttijauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja paloittele sinne suklaa. 
Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon yhdistetyt kuivat ainekset.
Lisää suklaaseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun
reunalliseen uunivuokaan (koko noin 25x35)
Painele taikinaan paloiteltu raparperi. Ripottele pinnalle sokeria.
Paista 175-asteessa noin 30 minuuttia.
Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää kyllä tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Oli se hyvää, pidän spelttijauhojen pehmeästä mausta, sen maistoi piirakasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.