lauantai 13. heinäkuuta 2013

Broileripyörykät kermaviilikastikkeella

Kauniina kesäpäivänä eivät keittiöpuuhat innosta.
Ruokaa on kuitenkin laitettava. Viivähdin tänään hetken keittiössä,
eli kunnes broileripullat olivat uunipellillä ja työnsin ne uuniin kypsymään.
Salaatin ja kastikkeen teossa ei myöskään aikaa tuhlattu.
Perunatkin porisivat itsekseen, kun joku oli ne ensin kuorinut.

Broileripyörykät uunissa kypsentäen
Kermaviilikastike
400 g broilerinjauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
1 dl omenasiideriä
1 kesäsipuli hienonnettuna
rypsiöljyä ja nodare voita
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 punasta chiliä hienonnettuna
1/2 sitruunan raastettu kuori
!/2 sitruunan mehu
1 tl garam masalaa
1 tl ruususuolaa
1 kananmuna
Sekoita omenasiideri ja korppujauhot. Hienonna kesäsipuli ja kuullota 
öljy/voiseoksessa, lisää mukaan hienonnettu valkosipuli.
Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
Sekoita huoneenlämmössä jonkin aikaa olleen jauhelihan 
joukkoon suola, garam masala, sitruunakuoriraaste ja -mehu.
Sekoita mukaan korppujauhosiideriseos, sipulit ja chili sekä kananmuna.
Pyörittele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pyöryköitä, noin 18 kpl.
Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia.
*
Sekoita kastikkeeksi kermaviiliin suolaa, mustapippuria, paprikjauhetta ja 
hienonnettua tuoretta minttua.
*
Sekoita salaatiksi varhaiskaalisuikaleita, friseesalaattia, kurkkukuutioita. 
Lisää ruususuolaa ja oliiviöljyä. Sekoita mukaan kermaviilikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.