torstai 11. heinäkuuta 2013

Kirsikkasuklaaleivos mascarponevaahdolla

Tänään en kävellyt kirsikoiden ohi lähikaupassa,
kun olin maitoa ostamassa. Herkulliset kirsikat oli ostettava.
Ensin päätin, että syödään sellaisenaan, mutta innostuin
kuitenkin "leipomaan".  Saaristolaisleipää oli neljä viipaletta jäljellä
ja otin pakasteesta vielä Vaasan vaaleaa ruisleipää kolme viipaletta.
Tummaa suklaata (81%) oli kaapissa ja mascarponea jääkaapissa.
Siitä se sitten lähti ja leivoksia syntyi.

Kirsikkasuklaaleivokset mascarponevaahdolla
4 viipaletta saaristolaisleipää ja 3 vpl vaaleaa ruisleipää
vajaa desi omenasiideriä
3 rkl ruokosokeria
75 g tummaa suklaata (70-80%) raastettuna
15 kpl kirsikoita paloiteltuna
1 rkl tomusokeria
3 kananmunaa
*
1/2 prk (125g) mascarponejuustoa
1/2 dl kermaa
3 tl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria

Poista leivistä kuoret, Leikkaa pieniksi kuutioiksi ja leikkaa veitsellä rouheaksi
silpuksi. Kaada joukkoon omenasiideri ja anna sen vetäytyä leipärouheeseen.
Sekoita rouheeseen sokeri, suklaaraaste ja paloitellut kirsikat (poista kivet)
Lisää vielä tomusokeri. Vatkaa munat ja sekoita ne muruseokseen.
Vuorasin pienet vanukasvuoat leivinpaperilla. Jälkeenpäin huomasin, että olisin 
voinut käyttää leivospapereita, mutta näinkin se nyt sopi.
Nostele seos vuokiin. Leivokseni olivat aika kookkaita, kun tein vain 4 kpl.
Tuosta määrästä voi paistaa 6-8 kpl.
Laita vuoat 200-asteiseen uuniin ja anna paistua  20 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Vatkaa mascarpone ja kerma tasaiseksi, mausta sokerilla.
Tarjoa leivokset kirsikoiden kera. Kaada vaahto vapaamuotoisesti leivoksille.  
Leivän voit valita, käytin nyt saaristolaisleipää ja ruisleipää, kun niitä oli 
jo kaapissani. Saaristolaisleipä pitikin syödä jo pois.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.