perjantai 5. heinäkuuta 2013

Tomaatti-jauhelihafrittata

Tänään kypsytin lounaan uunissa.
Tämä jauheliharuoka poikkesi niistä perinteisistä.
Tietenkin frittataa voi varioida eri tavoin ja täytteeksi voi valita kasvisversion.
Mansikat ovat juuri nyt ajankohtaisia ja lisäsin niitä
salaattina tähänkin. Myös aamiaispöydässä syötiin niitä jogurtissa.

Tomaatti-jauhelihafrittata
1 sipuli silputtuna 
voita ja rypsiöljyä
200 g naudan jauhelihaa
3 tomaattia
6 kananmunaa
1 dl maitoa rasvatonta
1/2 dl juustoraastetta
1 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
persiljaa, rakuunaa, kuivattua lipstikkaa 2 rkl
Kuumenna voi/öljyseos pannulla ja kuullota sipulisilppu kullankeltaiseksi.
Voitele uunivuoka ja nosta sipulisilppu vuokaan.
Kypsennä pannulla jauheliha, ripauta hieman suolaa mukaan.
Levitä kypsennetty jauheliha vuokaan sipulin päälle.
Viipaloi vuokaan tomaatit.
Riko munien rakenne rikki ja lisää mukaan maito, juustoraaste,
suola ja mausteet.  Kaada seos vuokaan.
Kypsennä 180-asteessa noin 30 minuuttia.
Nauti salaatin kera.

Aamiaismansikat jogurtilla, mukana minttua.

2 kommenttia:

  1. Herkullinen lounas!

    Telepatiaa, sillä ostin juuri frittatalle oman pannun;)

    VastaaPoista
  2. Nämä ovat hyviä ja nopeita lounaita.
    Paistoin tavallisessa fajanssivuoassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.