maanantai 16. syyskuuta 2013

Blinit kasviksilla ja puolukoilla

Etsin kaapeista raaka-aineet tämänpäiväiselle päivälliselle
ja kävin vasta sen jälkeen ruokakaupassa.
Ei ainakaan tullut turhia ostoksia, kun saa kiireettömästi
vatsa täynnä kierrellä kaupassa. Huomenna meillä syödään kuhaa.

Blinit kasviksilla ja puolukoilla
Blinitaikina
3 1/2 dl rasvatonta maitoa
1/2 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl tattarijauhoja
1 keltuainen
1 dl olutta
1 valkuainen vaahdotettuna
paistamiseen voita
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola ja lisää puolet jauhoista.
Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin 3 tuntia.
Sekoita mukaan keltuainen, olut ja loput jauhoista.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.
Kuumenna lettupannu. Paista kuumassa voissa blinit molemmin puolin.
Lisukkeina herkkukurkkukuutioita, puolukkasurvosta, basilikatomaattia ja
nokare mustapippurilla maustettua kermajogurttivaahtoa.
Rucolasalaattia, maustettu suolalla ja mustapippurilla, kastike kylmäpuristettua oliiviöljyä.
Jälkiruokana blinit, sokeroitua puolukkasurvosta ja kermavaahtoa.

2 kommenttia:

  1. Tämähän onkin raikkaampi vaihtoehto, mäti/smetana/sipuli -päällysteelle.

    VastaaPoista
  2. Ajattelin extempore-tavalla kevyttä kaapista löytyvää täytettä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.