keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Kukkakaalivuoka jauhelihapihveillä

Kukkakaalista syntyi tänään ehkäpä maailman helpoin ruoka.
Tarvitsin Koskenlaskijaa, kermamaitoa ja mausteita, sitten uuniin.
Pyöräytin jauhelihapihvit, mielestäni jauhelihapihvi ja kukkakaali ovat
sopiva pari. Enkä unohtanut sipuliakaan. Kuullotin sen kullankeltaiseksi  pannulla.

Kukkakaalivuoka 
jauhelihapihvit
Aloitan valmiilla annoksella.
Huuhdo ja erottele kukkakaalikukinnot. Voitele uunivuoka ja lado kukkakalikukinnot vuokaan Ripottele
mukaan ruususuolaa. 
 Tarvitaan n 700g kukkakaali. Sulatin kattilassa paketillisen voimakasta koskenlaskijaa  kiehuvassa maitokermassa 1 1/2 dl. Maustoin mustapippurilla. ja kaadoin seoksen kukkakaalien 
joukkoon. Lopuksi levitin pinnalle mustaleimaemmentalraastetta.
Vuoka sai kypsyä 200-asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kukinnot olivat sopivan kypsiä.
Loppuvaiheessa voit laittaa päälle folion. Unohdin laittaa sen.

*
Jauhelihapihveiksi  sekoitin   nautajauhelihaa, suolaa ja maustepippuria.
Paistoin voi/rypsiöljyseoksessa kypsiksi.
Lopuksi kuullotin sipulirenkaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.