torstai 5. syyskuuta 2013

Pinaatti-omenasalaatti lohelle

Toteutin tänään Köökki-kirjan mukaan pinaatista salaatin.
Kirjan toimittajina ovat ruokatoimittaja Suvi Ruster ja 
sisustustoimittaja Laura Räihä, kuvat Sami Repo.
Pinaatin olin ostanut  jo ennen Köökki-leden tuloa eli alkuviikosta,
joten resepti tuli juuri oikeaan aikaan. Se myös sopii hyvin
keittiömme ruokatyyliin. Yksi unohdus  minulle sattui ja muistin sen
vasta syödessämme ruokaa. Kotijuusto jäi pois. Olin ostanut
leipäjuustoa, se piti lisätä salaattiin. Se olisi sopinut ihan hyvin.
Toisaalta tämä versioni oli ihan hyvää ja hieman kevyempää.
Paahdoin salaatille merilohiviipaleita "suolatulla" pannulla.  

Pinaatti-omenasalaatti lohelle
1 l salaattipinaatinlehtiä
1 dl manteleita / käytin mantelilastuja
2 makeaa omenaa ohuina viipaleina
(200 g kotijuustoa tai leipäjuustoa)
Puolukkavinaigrette
2 dl vastapoimittuja/tuoreita puolukoita
2 rkl luomuruokosokeria tmv
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
Huuhtele pinaatinlehdet ja valuta. Kuivaa ne esim  salaattilingolla.
Paahda manteleita kuumalla pannulla 1-2 minuuttia. 
(Paloittele juusto). Lohko omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkot ohuiksi viipaleiksi.
Mittaa kulhoon puolukat, sokeri, öljy ja viinietikka. 
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Levitä vadille pinaatinlehdet, mantelit ja omenalohkot. (Murustele päälle kotijuustoa) 
Valuta pinnalle hiukan puolukkavinaigretteä ja tarjoa loput kastikkeesta kannussa.
Tarjosin salaatilla paahdettua merilohta.
Unohtunut leipäjuustokolmio syötiin jälkiruokana  kahvin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.