torstai 19. syyskuuta 2013

Syksyn kurpitsakeitto

Syksykurpitsat ovat kaupoissa. Ostin ison kurpitsapuolikkaan.
Keittoa en ole aikaisemmin syksykurpitsoista tehnyt, mutta nyt tein.
Sattui vielä niin hyvin, että sain vieraita, joten syöjiä oli tarpeeksi.
Appelsiinin makuinen keitto sopi alkuruoaksi hyvin.
Lähikaupassa ei ollut appelsiinituorejuustoa, joten maustoin naturellin
kuoriraasteella ja tietysti puristin mehutkin appelsiineista mukaan.
Kevyehkö keitto sopi alkuruoaksi, koska pääruoka oli hieman tuhdimpi.
Haudutin uunissa pannulla ruskistetut possun sisäfilepihvit 
kermaisessa kastikkeessa ylikypsiksi. Ylikypsyys sopii possun sisäfileille, kun
pihvit hautuvat täyteläisen kastikkeen kera.

Syksyn kurpitsakeitto 
n 700 g   kurpitsakuutioita
8 dl kasvislientä
2 kpl porkanaa  keskikokoa, kuorittuna ja paloina
2 kpl perunaa keskikokoa, kuorittuna ja paloina
2 isohkoa sipulia silputtuna
3 valkosipulia murskattuna
1 rkl sokeria, 1 tl suolaa, ripaus chiliä jauhettuna
2 dl puristettua appelsiinimehua
1 rasia/200g tuorejuustoa  + 2 rkl appelsiinin kuoriraastetta
Halkaise kurpitsa, lohko, kuori , poista  siemenet rihmastoineen.
Ota siemenet talteen myöhempää käyttöä varten.
Kuutioi kurpitsa. Kuori porkkanat ja perunat ja pilko ne.
Silppua sipulit ja murskaa valkosipulit.
Lisää kiehuvaan kasvisliemeen kurpitsa, porkkanat, perunat, sipulit ja mausteet.
Keitä miedolla lämmöllä  kannen alla kypsäksi.
Soseuta. Lisää keittoon appelsiinimehu. Sekoita tuorejuustoon appelsiiniraaste.
Lisää keittoon tuorejuusto. Anna sen sulaa, kiehauta ja tarkista maku.
Tarjosin lisukkeena  piparjuurilevitettä ja ruisleipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.