keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Kyssäkaali-porkkanasalaatti

Nyt oli salaatin vuoro. Kyssäkaali on mehukas raaka-aine
salaattiin raasteena. Porkkanaraasteen otin myös mukaan sekä pähkinärouheen.
Paprika pääsi osaksi kastiketta. Lopputulos oli raikas ja mehukas.

Kyssäkaali-porkkanasalaatti
1 kyssäkaali keskikokoa raasteena
2 porkkanaa raasteena
1 dl maapähkinöitä rouhittuna
1 ps pehmeää friseesalaattia
1/2 dl kevätsipulia silputtuna
persiljasilppua
Huuhtele, revi ja kuivaa salaatti ja levitä annosvadille.
Lisää silputtu sipuli. Nostele salaatille porkkana- ja kyssäkaaliraaste.
Rouhi pähkinät tehosoittajalla ja lisää salaatille.
Lopuksi vielä päälle persiljasilppua.

Kastike
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 paprikaa kuutioina
1 rkl tuoretta timjamia
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
Huuhtele paprikapuolikas ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittajalla tasaiseksi. Tarjoa kastike erikseen.

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Tuo eka kuva on kuin se ruokakirjan kansi, joka taitaa olla ensimmäinen ruokakirjakabnsista tulevassa Vuoden 2013 kauneimmat kirjan kannet. Super!

    VastaaPoista
  2. Iltahämärässä kuvasin ja harmittelin vähäistä valoa. Mukava, jos näyttää hyvältä.
    Salaatti oli hyvää, raikasta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.