tiistai 12. marraskuuta 2013

Kanakeitto

Alkuviikkoina meillä usein valmistetaan ruokia raaka-aineista, joita on ostettu
viikonlopun ruokiin.  Ruoat syntyvät kokonaan uusina, joihin pääraaka-aine sopii hyvin,
tai muunnellen, kuten eilinen uunihampurilainen. Tänään valmistin kanakeiton,
johon käytin lauantaisen uunikananpojan rippeet. Erottelin lihat "rungosta" ja kiehautin
luut  ja siivilöin liemen keittoon. Muut raaka-aineet, porkkanat, palsternakat ja sipulit
käsittelin keittoon sopiviksi. Keitto maistui oikein hyvin tänä harmaana päivänä.

Kanakeitto 
3 keskikokoista porkkanaa suikaleina
2 keskikokoista palsternakkaa suikaleina
1 keltasipuli silputtuna
nokare voita
kypsää kananpojan lihaa suikaleina n 300 g +siivilöityä lientä 2 dl
7 dl kanalientä liemikuutiosta
1 dl pitkäjyväriisiä
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
desi pilkottua kevätsipulin vartta
1/2 ps pakasteherneitä
Kuumenna kattilassa nokare voita ja kuullota sipulisilppu muutama minuutin ajan.
Lisää porkkana- ja palsternakkasuikaleet  ja jatka kuullottamista.
Perkkaa kanapalat erilleen liemestä ja kiehauta liemi. Siivilöi se kattilaan.
Lisää 7 dl kanalientä  ja kiehauta. Mittaa mukaan riisit. 
Anna keiton kiehua kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria.
Lisää kanapalat keittoon  sekä kevätsipulisilppu ja pakasteherneet.
Kiehauta 2 minuuttia. Keitto on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.