tiistai 19. marraskuuta 2013

Kukkakaalikeitto suppilovahveroilla

Nyt oli kevyen keiton aika. Olin melkein unohtanut,
että suppilovahveroita on jääkaapissa. Niinpä otin ne mukaan keiton osaksi.
Keitot onnistuvat aina, tänään pesin ja pilkoin, keitin ja soseutin.
Ja kuullotin sienet, ihmekonsteja ei tarvita keiton keittämiseen.

Kukkakaalikeitto suppilovahveroilla
n 700 g kukkakaalia pienittynä nupuiksi
purjon valkoinen osa silputtuna
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
nokare voita ja pari rkl rypsiöljyä
7 dl kasvislientä
suolaa ja mustapippurirouhetta
suppilovahveroita pienittynä
voita, rypsiöljyä ja suolaa
persiljasilppua
Huuhtele kukkakaali ja pilko kukinnoiksi.
Kuullota purjosipuli- ja valkosipulisilppu voi-öljyseoksessa
kattilassa. Lisää kukkakaalikukinnot ja anna paahtua hetki.
Lisää kiehuva kasvisliemi ja mausteet.
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto. Tarkista maku.
Kuullota voi/öljyseoksessa suppilovahverosilppu, kunnes neste on haihtunut.
Mausta suolalla. Annostele keitto, lisää päälle runsaasti suppilovahverosilppua.
Ja lopuksi tuoretta persiljaa.
Juuri muistin, että pannukakku on uunissa. 
Pelkäsin. että on paistunut liikaa. Ei ollut

2 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköistä :) Täytyykin kokeilla lähiaikoina kukkakaalikeittoa!

    lav-eat.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Nam! Kuulostaa ja näyttää mun herkulta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.