sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Marsalaviinibroilerifileet ja mansikkatorttu

Toteutin tänään Leena Lumin blogissaan julkaiseman 
marsalaviinikananpoika-ohjeen. Käytin kananpojan asemasta broilerin sisäfilettä.
Paula Ahlsen-Söder: Kanaa arkeen ja juhlaan- kirjan Leena Lumi  esittelee kirjallisuusblogissaan
Sieltä hän on poiminut tämän herkullisen ohjeen, jonka tänään toteutin.
Kananpoika tarjottiin mangoldi- ja babypinaattipedillä. Poikkesin tästä lisukkeesta
hieman ja käytin mangoldin lisäksi rucola/friseesalaattia.  

Jälkiruokana tarjosin mansikkatorttua. Tämä sopii hyvin jälkiruoaksi ja on helppo valmistaa
jääkaappiin edellisenä päivänä. Vähän ennen tarjoilua lisäsin mansikat.
Päälle sulatin valkosuklaata.

Marsalaviinibroilerifileet mangoldi-rucola/friseepedillä
Keitetty riisi
480 g broilerinsisäfilettä paloina
3 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
2 rkl oliiviöljyä
vajaa 2  dl marsalaviiniä
2 tuoretta rosmariinin oksaa
2 tl kuivattua oreganoa  (ap ohje 2 tuoretta oreganon oksaa)
hentoja mangoldin lehtiä
frisee/rucolasalaattia (babypinaattia)
suolaa ja pippuria (yrttisuolaa)
Sisäfileet olivat sopivan pieniä, jos käytät isoa filettä leikkaa se pienemmiksi paloiksi.
Kääntele palat jauhoissa. Mausta suolalla ja piuppurilla.
Paista filepalat puolessa voi- ja öljymäärässä kauniin ruskeiksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita fileet uunipannuun. Lisää loput voista ja öljystä.
Kun rasva on sulanut kaada päälle marsalaviini. Lisää yrttien oksat
ja kypsennä uunissa.
Huuhtele ja kuivaa mangoldi ja salaatti. Peitä tarjoiluvati lehdillä. 
Asettele lihapalat vadille ja kaada liemi päälle. Koristele yrtinoksilla.
Kuvassa olen asettanut annoksen suoraan lautasille. Teen useimmiten niin.
Lisäksi keitin riisiä kasvisliemessä.

Mansikkatorttu  
Pohja
50 g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja ja 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kevytkermaa
Täyte
2 dl kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
Päälle mansikoita ja valkosuklaata
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja lopuksi kerma.
Sekoita tasaiseksi ja taputa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle
ja reunoille. Yhdistä täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
Paista uunin 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Asettele jäähtyneen tortun pinnalle lohkottuja mansikoita.
Pursota lopuksi sulatettua valkosuklaata.


2 kommenttia:

  1. Melkein sinulla on herkullisemma näköistä kuin kirjan kuvassa oli;)

    Pidän itsekin rucolasta, joten olisin hyvin saattanut käyttää sitä, mutta babypinaatti on herkkua, joten sen jätämme;)

    Tuo sisäfilee oli takuulla eduksi reseptille.

    VastaaPoista
  2. Sisäfilee sopi erittäin hyvin.
    Broileri oli rapean hyvää.
    Kaupassa ei ollut babypinaattia, seuraavalla kerralla kokeilen sitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.